07 May, 2012

Balik Kampung & Service Kereta

Date : 28 April 2012 
Venue : Kajang & Sungai Siput

Lastweek kitaorang balik kampung ..lama gak mama dh x balik kg..tetiap weekend jer kn keja and busy ngan my master..huhu.. Naseb mama nye cuti on Monday (30 April 2012)  approved...suke balik kampung sbb rs cool jer and tenang.. bunyi cengkerik2 ..wah..damai sgt rasa... pastu best mandi air sejuk... Tapi this time balik kampung sambil nak tengok Atok renovate umah blkg kitaorg..umah lama since mama kecil2 dulu dah abes pecah...Atok buat sendiri dibantu oleh atok Zainal... untung sesangat lau kn upah org another additional cost...antara kelebihan atok ialah bertukang..

 Ira & Hana playing at kampung..

Sebahagian drp part renovation..
Bilik air kitaorg dulu ader kolah kecik..masa mama kecik2 dulu mama selalu je berendam dlm kolah tue..mama mmg peel suker melepak lelama dlm bilik air..mcm2 keje mama..main buih la...mandi ala2 dlm bath tub la..mama ni kuat berangan...hehehe..will miss that kolah soon..and kolah tu jgk tempat accident arwah Pak USu kat kepala..berdarah sbb terjatuh..mcm mana ntah Pak Usu ngan Ayah Chik main kat situ sampai terjatuh mama x sure..tp mama igt la saat cemas masa kepala arwah Pak Usu berdarah masa kecik2 dulu...x silap masa tu arwah darjah 1..x psl2 kn jahit kepala Pak Usu..
 
Before kitaorg heading to kampung mama that day...kitaorg g service kete dulu...sempat gak la Ira & Hana sembat 2 biji bola angry bird kat Station Petronas..mama soh derang pilih food utk bekalan dlm perjalanan balik kampung..last2 pilih ball laks..since kitaorg kn tunggu almost 1 hour utk service kete..so kitaorg lepak kat surau Petronas tue..luckily surau nye sgt bersih & kemas..

Ira with her angry bird ball...

 Dah penat main...kita minum dulu...

okla..nnt mama sambung update psl activity cuti pjg kitaorg lastweek

06 May, 2012

Alhamdulillah completed but...

Dah lama mama nk bercerita psl hal nih kat sini but lately mmg sgt2 byk vitamin M nak menjenguk blog mama nih..Its actually about mama nye master. Ade dua citer mama nk share kat sini 1st part about the good news and the second part is about the sad news. Utk tdk spoilt mood lets kita bercerita psl the good news dulu okay… entry kali ni pjg sket..sbb merangkap entry luahan perasaan..:)

Alhamdulillah..dengan izin Allah mama dah pun completed my master studies...Sume sesak kepala psl assignment, thesis, group discussion, presentation no more..sekarang… what a relief…Actually since March 2012 mama dah merdeka..saya suker saya suker..mcm dialog Mei Mei dlm Upin dan Ipin..hehe. Now its time for my beloved family..my princess…after 2 years mama kdg2 terpaksa keras hati abaikan diorang utk selesai sume keje2 master mama…thanks for your understanding and sacrifaction..to Hana..byk milestone adik yg mama ade kala nye missed out..sorry sgt2. Masa mama start master adik baru berusia 6 months and by the time mama finish, adik dah 2 tahun 8 bln..skrg mama dh return and will give my 100% commitment to both of you darling…  to my dear husband thanks a lot for your support and passion..my beloved parents thank so much..

Kenangan indah masa mama nye master registration on 27 Dec 2009

Then the sad news is.. mama sedis sbb mama x dpt grad ngan classmates mama yang lain.. dan mama lagi sedih sbb bukan salah mama yg menyebabkan keadaan ini berlaku… mama dpt supervisor yg sgt kerek…subhanallah nk mengadap kerenah dia ngan ayat power dia yg mmg menusuk kalbu…dia yg punya angkara menyebabkan mama ketinggalan dr kawan2 mama… mama dah submit kat dia my draft sebulan lps tu baru dia nk check..janji nye semnggu..at last dia mintak maaf sbb br dia bgtau dia actually on long mC..huaaaaaaa..tu pun sebab selalu sgt push dia Tanya status.. call dia..dia akan marah or ckp dia busy…very terrible time for me..but alhamdulilah I get very supportive friends..tempat mama mencurah perasaan keciwa, marah, sakit hati masa melalui saat2 pedih tuh…Kebetulan mama sorang je yg under dia seramai2 classmates mama yg lain..mmg dugaan..

Dia pernah suruh mama tkr tajuk after almost 40% mama buat my thesis… masa mama present mama nye proposal dia ok jerk..setuju jerk but at last sesuka hati je soh tkr…tp mama bantah..but still accept dia nye suggestion utk buat case study instead of research.. then satu per satu la masalah kn face ngan dia..Dah ler bg instruction x clear..kjp nk softcopy kjp nk hardcopy..sesuka hangin dia jer…

 
Suka duka , tawa dan air mata menyiapkan my last paper..
alhamdulillah finally selesai..
Kalau ikut dia, dia soh mama extend sbb according to dia, normally student under dia sure akan buat thesis tu 2 semester..masa tu mama dah bosan but mama buat gak..sbb mama nk cpt2 abeskan master mama nih..malas dah nk fenin kepala ngan satu subject jek yg still x complete..At last after 3 kali correction, mama antr hardcopy of my final then again dia ckp dia nk semak and nk soh mama buat correction… then after that mama malas nk call dia lagik n antr sms…dah x larat nk layan dia dah..Baru dia lembut hati and finally bg mama marks..but still mama bernasib malang sebab my prof lambat sehari jer submit my marks and x bole masuk dalam meeting utk uitm graduation list..masa tu mama sedis sangat call sumer coordinator, director master program..but derang x bole nk tlg sbb lmbt sgt and bahagian konvokesyen dah prepare all list utk student nk konvo… 
 
Mama sure la meleleh sedis sbb x dpt nk sama2 amek scroll ngan kwn2 yg same2 berhempas pulas menyetelkan master kitaorg nih..kwn2 mama mmg sgt supportive…diorg pun rs sedis sbb x dpt grad sama2..cm ade slack di hari bahagia tu nanti……….huaaaaaaaaa…aku sayang korang sumer…Since mama xleh join this coming convocation session, then mama kn byr another yuran sementara nk tggu my convocation to retain my title as uitm student..huhu..mmg wasted..tp x pe lah bila fikir2 nnt leh claim tax next year..so bayar je lah…as long as bole convo… ade lg citer x best psl saki baki sisa2 mama jadik student nih..tp x pe la simpan je lah..lau nk citer pjg berjela nnt..huhu

To my beloved friends..especially Effa, Linda & Atok..Thanks for ur concern, ears, time utk dgr luahan hati aku…aku redha…sesungguh setiap yg berlaku pasti ade hikmah nyer.. 12 May 2012, derang akan konvo tanpa mama…tuhan je tau mcm mn luluh nye hati mama nnt tgk derang dlm jubah convo huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…… nak lari mana.. mama kn tabahkan hati… sedis nnt mama konvo x de gang pun ye jgk..   to all my classmates, I would like to wish congratulations on your graduation and have a great day next Saturday!!.. 

Sedikit coretan suka duka mama as master student..itu la nama ragam kehidupan..kita merancang segalanya but yang menentukan adalah yg Maha Kuasa..

ReCaP 2016

Assalamualaikum wbt.. Baru perasan no recap for year 2015. But its ok la. 2 years passed. So for 2016 mama tak mau missed lagik…hehe....