30 December, 2010

My Sweet Lil Bee

Date : 14 November 2010
Venue : Home Sweet Home


Gambar2 ni dah lama mama amek tp br arini berkesempatan nk letak kat sini.
Puteri2 mama tetiba bersemangat laks nk pakai costume Lebah derang. hehe
Dah lama derang dpt but br ade keinginan derang nk mencoba..
Kpd sesaper yg add mama dlm fb, may b dah tgk gmbr nie tp mama just upload sekeping je aritue.

Actually baju2 nie adalah hadiah utk Ira & Hana. Yang Ira punyer from Ayah Chik. Ayah Chik beli kat German n bg dkt Ira masa his return to Malaysia in 2008. Masa tu Ira br 2 thn so x muat lagi nk pakai.. so simpan dlm almari dulu.

Yang Hana punyer lak hadiah from Mak Teh & Abg Haziq sempena her first birthday aritue..
Thanks to Mak Teh, Abg Haziq & Ayah Chik for the luvly give.
Here we come the little bees.. Ira & Hana

Ira & Hana , my sweet little bee

Hana in action..peace

Another my princess happy faces

Dah.. stop. Session berposing telah tamat... haha

Ohh sblum mama menutup bicara mama for this entry, mama nk inform satu berita gumbira.. Apekah??...tettttt
Esok mama cuti...yee haa.. PM br annouce esok diberi cuti umum sempena kemenangan pasukan Football Malaysia memenangi Piala Suzuki smlm.. Tahniah Malaysian team for the great job.. Semoga lebih byk lagi kemenangan utk Malaysia team next time supaya kitaorg lebih byk dpt cuti free or unexpected leave...hehe Thanks for the football team yer...

Tp kegumbiraan mama agak terencat sket when receiving a call masa tgh menikmati McD kat SOGO tadi sementara tggu ayah abes kerja.. huhu. Boss baru telephone bgtau mlm esok mama kn stanby to monitor job utk New Year 2011.. huk huk huk.. Org mlm new year bersama kuarga tersyg mama lak taun nie..
bersama pc kat opis .. apekah naseb...
Sedis but dah tugas.. apekan daya..
kuturutkan jua walau hati kecilku meronta.. ahaks..kejiwangan lak sekejap..
ade bakat terendam gak mama nih... kekeke

Okla dgn itu, sekian terima kasih
see u in the next update
Thanks for viewing my humble blog nih..
Wassalam..


29 December, 2010

New Attraction in Kajang...

Date : 11 December 2010 (Sunday)
Venue : Sate Kajang Haji Samuri

Nie pun another backdated entry.. sumer org knl Kajang as bandar sate yg glamer kan? Sape yg x knl Sate Kajang Hj Samuri... lau nak tau skrg nie ade port best lps mkn kat ctu.. kat tepi Bangunan Sate Kajang Hj Samuri yg terkenal seantero pelosok negeri dan ceruk, dah dibina tempat playground yg besar and byk permainan.. Kalau bwk budak sure derang x mo blk umah.. sbb nk main kat situ. Actually playground nie di setup oleh MPKJ (Majlis Perbandaran Kajang).

The playground and the crowds

Mula2 sampai sana aritue, Ira n Hana dah sangkut kat tempat permainan tue.. so terpaksa la tahan perut kasik chance derang explore tmpt permainan br tue.. mmg derang enjoy ya amat lar.. Then ade gak service Fun Ride (kids can try to drive on their own using electric car). Murah la jgk charge nyer RM2 selama 5 minit...

Ira 1st try ride the mini car..

Ira antara org terawal yg naek kete kat situ sbb masa kitaorg br sampai x ramai org lagi then org yg buat bisnes tu br bukak kedai .. hehe. Ira mmg terror...terkagum lak mama. She can ride the car own her own without fail.. mmg la senang just tekan minyak.. but also menage to handle the stereng.. Hana laks x mau try.. dia prefer to tgk jerk..

Ira & Hana dok kat tepi stadium watching for the football match

Ira at the playground

Satu lg kat situ bole tgk org main bola sepak mlm2. Kat Stadium Kajang tue.. ade yg training ade yg matching.. So ayah layan org main bola..kitaorg pun lepak kat podium tepi tue tgk org main.. Best gak mlm2 lepak kat situ.. mmg cool n happening. Kalau mlm Sabtu ade UP TOWN accross the road. Betoi2 opposite ngan bangunan Sate Kajang Hj Samuri.

The football match

Lps makan pun Ira & Hana request nk main lg.. Ira one more time try to drive another car.. but this time Ira needed to queue up coz dah beratur kid nk tggu turn. Ade gak kete yg dah abes bateri n need to be charged. So bilangan kereta tu pun makin berkurang..
So lama sket la menunggu turn

The fun ride

second time

Hana & Opah

Dkt kol 10PM kitaorg blk.. nk tdo..coz esoknyer kan keje :)
Ok la sampai di sini dulu.. dah brp kali menguap daaa..
so mohon beradu .... semua. Quality gmbr agak kureng sbb mama guna hphone
camera jek aritue.. hehe
Till next update,
Bye & Wassalam..

28 December, 2010

Sepetang di KLCC

Date : 23 November 2010 ( Tuesday )
Venue : Kuala Lumpur City Centre

Actually this was the second place that Pak Usu Aiman requested to go during his visit to KL recently. That day mama taken Compensated Leave after 8 days working without leave sbb mama kena standby kat office on Saturday and Sunday coz ade project cutover.. Mmg flet la that time dah working non stop..huhu


Mama took this opportunity to bring Aiman, Ira & Hana jalan2 KLCC. Aiman beria nk pegi KLCC. Ye lah org jarang ader peluang ke situ kan? Kalau mcm kita yg dok kat KL nih, ckp je nk pegi within less then 1 hour dah bole sampai lau x jam .


So dalam pukul 3 pm lebih br kitaorg gerak g sana. Tggu Ira blk school dulu then mandi + lunch. Mama drive to KLCC rsnyer nie first time mama drive ke sana.. selalu ayah yg drive. Sampai kat sana memula kitaorg jalan2 kat ISETAN. sj window soping and masa tu la discover ade cm tempat kids to play kat area2 toy tue.. selama nih dok lalu lalang kat situ x perasan ke br buat? ntah mama pun x pasti..

Its LEGO time..


Ade tempat main LEGO kat situ, mmg suker sgt la Ira & Hana. Pak Usu Aiman pun tumpang sekaki..hehe. So kalu ade parents yg nk soping kat sana, nnti bole letak anak kat sana but make sure ade guardian lar nnti x psl2 lak kn kidnap anak kesayangan..


Dah puas lepak kat situ, then Pak Usu Aiman request nk makan KFC so pegi la ke KFC restaurant. After office hour, Ayah Chik join us. Since office Ayah x la jauh mn so sempat la mkn KFC bersama2.


Pusing2 KLCC


Biler 'minyak dah isi' then kitaorg jln2 lg dlm KLCC tue..igt nk bwk budak2 tecit ni ke Petrosains skali dah tutup masa tuh. It closed at 5.30PM daily. Dah boring pusing dlm building then we proceed jalan2 kat luar area taman KLCC tue.. Masa tu la sibuks bergambar dah mcm ala mat indon or mat bangla dah.. posing kat KLCC hahaha.. lawak je rs tp demi kenangan utk Pak Usu Aiman, mama & Ayah Chik buat selamber badak...haha


Yang kelakarnye Aiman masa sampai kat KLCC tue, dia ckp Aiman nk naik jambatan gantung tuh or aka skybridge.. mak aish.. Kita yg dok KL ni pun x sampai kat situ lg.. Mama pun x sure psl tue. But ade kwn mama yg dah sampai kat situ seingat mama..later kn find out.. tp mama x rs mama nk g atas tuh.. gayat seh... mau fenin kat atas tuh.. huhu..

Ira enjoyed playing at the KLCC playground area


Hana's happy time..sbb Hana bebas bergerak kawasan lapang


Masa kat taman kitaorg lepak kat playground dia..mmg besar giler & byk permainan.. budak2 mmg pasti suker.. tp security guard dia mmg strict. Kpd pengunjung2 dewasa jgn nk menggatal cuba naik alatan permainan kat sana for sure kn sound direct,..haha. Silap aritu mama tak packing swimming suit Ira & Hana and baju salin.. kalau x bole berendam kat kids pool kat KLCC tuh.. masa tu x ramai org mmg syiok la mandi bole conquer pool tu sebesar-besarnyer..


At Masjid KLCC.. See baju Hana kotor dh kena chocolate, mama lak x bwk bj spare so cmni la jadinyer.. hehe


Lps tu kitaorg g Masjid KLCC utk solat Maghrib.. sampai mlm kat sana sakan jln aritue.. mmg dgn harapan Pak Usu Aiman berpuas hati dgn lawatan yg x seberapa dr mama ...hehe. Ekceli nie one of the rewards for Pak Usu Aiman for his great achievement in his final exam. He got number 2 inhis class. Previously Pak Usu Aiman mmg susah nk dpt no single nih.. Alhamdulillah. Pak Usu Aiman bukan org berada yg dpt sumer yg dia nak.. so mama cuba lunaskan hajat dia semampu mama je lar.. Nie sbg peransang for him to maintain his achievement and effort.


Another reward's for Pak Usu Aiman is BEN 10 t-shirt. Smga Pak Usu Aiman happy with his trip and trs success!!

Small gift for Pak Usu Aiman as kenang-kenangan n rewards

26 December, 2010

Hana @ 18 MOS ( 1 year and 6 months)

Last 24 December 2010, genap lar umur my little princess Hana 1 thn 6 bulan. Antara tabiat & keletah Hana menjelang umur tersebut:

Hana happy faces..

1. Suker buat 'mulut burung'
2. Lari lau nk bg mkn obat n meraung lau nak mkn obat..
3. suka main alat mekap
4. kobek mama nye purse n hbag

Hana menjalankan operasi inspection nyer.. hehe.
Nak cari ape tu nak oii..

5. dah bole soh amek brg
6 buat shhhh lau dgr azan

shhhh... lau dgr azan..

7. pandai semayang cara Hana lar
8. gigi remain 6 btg.. br nk tumbuh 1 btg lagi
9. Suker lagu Insya-Allah (Maher Zain).. Kalau dgr lagu tu Hana pun ikut nyanyi, tp in
her language.. hehe
10. Senang ajak mandi.. suke main air..

Ayu wajahmu.. ahaks..

11. suke sgt mengusik or mnyakat kakak ira
12. tp bile kakak ira nanges Hana ssh hati n pujuk sambil usap rambut kakak ira
13. lau jalan2 x kira la soping complex ker, kat taman ker, kat pasar ke.. Hana musti
mintak kakak ira pegang tgn dia.. mama suker sgt tgk saat nih.. sejuk hati
tgk dua org princess mama helping each other.

With her beloved sister.. teman bergurau + bercekau.. hihi

14. Kalau pegi soping complex, Hana x byk demand .. bg dia satu brg (x kesah la coklat ker,
biscuit ke, roti ker dan yg sewaktu dgnnyer)then dia akan peluk
brg tu sampai balik but kn beli la mende tue.. :P

Peace... No war.. ok..

15. Still susah nk makan.. Hana ikut mood..
16. Jumpa Doctor dah x nanges.. lau x , br Doctor letak stethoscope Hana dah meraung..
huhu

Hana towards her 18 MOS

Dah macam2 keletah Hana skrg nie.. ade yg menghiburkan n ade gak yg menguji kesabaran..
To my beloved little princess.. smga trs sihat & ceria in exploring new thing in your life
and making smile to all people around you..
Luv u so much...

25 December, 2010

Zoo Negara

Date : 22 November 2010 (Monday)
Venue : Zoo Negara


This is one of the backdated entry yg mama belum sempat nak tepek kat sini. Smbg balik entry psl Pak Usu Aiman's visit aritue...So the first venue yg Pak Usu Aiman nk pegi is Zoo Negara. So on Monday tue, Mak Long amek leave to bwk Aiman, Ira & Hana jalan2 Zoo Negara. Hana x pernah lg pergi Zoo.. so this is her first visit to zoo and it is Zoo Negara. Mama x dapat join this time sbb mama kena kerja.

Since mama x de di tempat kejadian so lets picas tell the story.
Pic2 nie sumer Mak Long yg snap..thanks to Mak Long for the trip
and picas.. :)

One of my fav shot..

Jalan2 Zoo Negara.
Sempat tgk multianimal show


Have fun together..

Pak Usu Aiman test nk hold the bird during bird show..
bravo2 Pak Usu Aiman jadi volunteer.. caya lah..

Hana & Ira at ZOO Negara

Ira, Hana & Pak Usu Aiman

Okla, mama pun dah blur nk tulis ape.. till next update
Have a nice Weekend.. ohhh, Hari nie Christmas Day!
To all kengkawan and reader yg celebrate Christmas
Merry Christmas and wish this celebration will bring a bundle of joy in your life..


24 December, 2010

Pak Usu Aiman's Visit

Date : 21st December 2010 (Sunday)
Venue : Home Sweet Home


Sempena cuti skolah akhir tahun nie, Pak usu Aiman dtg ke umah Ira & Hana. Pak Usu Aiman nie is mama's cousin. His age is 9 years old... hehe. Kecik lg tp dah jadi uncle. Byk kali opah Ana (Mak Pak Usu Aiman) telephone mama nk tanya bole ke tak Pak Usu Aiman ikut opah dtg umah. Opah Ana risau kot2 kedatangan Pak Usu Aiman mengganggu lak kitaorg sumer.. Mama x kesah je Pak Usu Aiman nak dtg.. kecik tapak tangan nyiru mama tadahkan. Cuma mama worry dia x selesa sgt sbb Ira & Hana biasa la kdg2 cm anjing n kucing..bercekau.. hehe. N phm2 la keadaan umah yg kdg kala mcm kapal karam dibuat derang.. :P But Pak Usu Aiman ckp x per.. Aiman x kesah.. so ok la

Pak Usu Aiman

So ari Ahad tue, Pak Usu Aiman sampai ngan opah ke umah kitaorg. Actually this is 2nd time Pak Usu Aiman's visit to our home sweet home. Previous one, masa kitaorg tggl kat umah sewa kat Kajang Utama. It was on 2007. Masa tu Pak Usu Aiman dtg ngan Opah Ana skali but this time dia sensorang jerk.. Pak Usu Aiman stay kat Ipoh so jrg2 dpt dtg jalan2 KL. Kalau dtg KL pun, setakat g kenduri kawen jer..

So sempena Pak Usu Aiman kat sini so mama, mak long bawak dia jalan2 area KL. Kat mn Pak Usu Aiman beria sgt nk pegi erk? Nnti mama share in next entry yerk..

22 December, 2010

Musim demam..

Pic ehsan from google

Arini mama on medical leave.. sumer pun tumbang lps kn virus 3 serangkai (demam + selsema + batuk).. Ira plg last kene.. huhu. Mlm td temperature badan Ira naik mendadak.. panas.. cian cyg mama.. Adek Hana laks, demam on off on off.. bg ubat ok then dh sampai nk abes waktu to nexttime to amek ubat, badan Hana panas blk.. Mama lak suffered ngan bad flu..+ demam. x cukup tisu sbb running nose.. lemas jerk..meleleh.. sore pun dh sengau.. uhuhu. Kepala denyut2 pagi td.. Ayah org first kene virus tue since last Saturday.. then pass baton to all family members..huhu.. Tadi ayah dh bwk sumer g jumpe doctor.. Sekali amek ubat, tu dia selambak..haha.

Samer2 la kita makan obat erk dan bersabar.
Penyakit nih kan penghapus dosa (pinjam ayat Aunty Don kjp)... hehe
Semoga sumer cepat recover
Amin...

21 December, 2010

Fever & Flu


Smlm ngan arini kitaorg sumer flet.. sumer demam except for kakak Ira..
huhu.. so last nite mmg mama tdo x lena sbb adek Hana demam so cranky sket lar.. Ayah pun samer.. so take turn ngan ayah berjaga malam..Alhamdulillah ayah bab2 ni
amat memahami & sgt2 membantu..
Ayah pun demam agak teruk. Smlm kitaorg sumer tido bersweater n berstoking ngalahkan
dok kat oversea laks..

Cpt la beredar wahai Cik Fever & Cik Flu...
tak larat nk telan obat.. huhu

k la just short update.. nnti bdn dah ok.. mama update list entry yg tertunggak tu yerk..
till then babai..

19 December, 2010

Ira's rewards..

Date: 4th December 2010
Venue : Home Sweet Home


Its actually backdated entry. Early december aritue ade Book Sales kat Menara Terrace Menara Maybank. Mama pun dh x hengat exact date nyer.. since Ira dpt good result during her 4 yrs old exam so mama bought something for Ira as a rewards on thats sales.. mmg murah la reger buku2 masa tue.. kalu kat luar dpt pegang je lar buku2 cmtu . Nak beli sure pikir 2, 3 kali.. haha

The rewards goes to ..... Thahirah

The art material

Since reger buku2 kat situ mcm durian runtuh, so mama borong 3 buku & satu art material (glittering) for Ira. Ira masa mama bg buku2 tue.. excited sungguh. X sabar dia nk abeskan sumer.. Mama set condition kat Ira, mama ckp abis satu buku dulu then br mama kasik another book. If not, Ira x akan tgk abes sumer buku2 tuh.. hehe . Blum abes satu dia dah buat yg buku yg lain. Menjadik la regulation mama tuh.. Ira terpaksa patuh la kan.. lau x, x merasa dia nk buat buku yg baru.. haha. Mama harap smga Ira akan trs berjaya..ye syg.. dont study hard but do it smart..

Ira's happy faces when receiving her rewards

Hana pun ader jgks..ofkos la kan.. kang terkecik hati Hana laks..haha.
Mama beli 2 buku utk Hana ( 1 buku ABC & another one magnetic book gmbr2 animals).. tp buku2 hana tue mama x sempat nk snap gmbr lg. Later mama tepek kat sini yerk..

Semoga anak2 mama rajin2 baca buku and jadikan membaca sbg hobby sbb Membaca tue jambatan ilmu.. ahah dah mcm cikgu la plak mama arinih.. Insyaallah mama cuba terapkan budaya tu dlm diri mama jgk sbb mama pun bukan jenis ulat buku... huk huk. Nnti mcm mengajar ketam berjalan lurus lak ..kekeke

Ok la , till next update.. Gud Nite and have a good day..

Macam Macam Hana..

hehe.. selalu dok dgr Macam Macam Aznil jer kan.. nie mama contribute khas utk puteri mama yg bongsu nih so here you are 'Macam-Macam Hana'..hehe. mama nk tepek kat sini supaya jd kenang-kenangan Hana di masa akan dtg. Skrg Hana ader fiil (tabiat) baru .. Nak tau ape? Jom kiter tgk..

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

Sila scroll lg.. exercise jari-jemari anda.. hehe

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|


Nie dia...

Hana and her new habit 'mulut burung'

Tgk mulut Hana tuh... Hana kecikkan mulut dia sekecik-keciknyer...tu la yg Hana suker buat skrg.haha. mama, ayah n kakak Ira pggil mulut burung.. Mama pun x tau dari mana Hana belajar buat mende alah nih..

Susah tau mama nk capture gmbr nih.. sbb Hana lau kita soh buat habit dia tue, dia buat dek jerk.. kang tetiba tgh main dia buat la.. means mmg camera kn sentiasa on standby br can capture this moment. Gambar ni mama sempat snap ms kitaorg nyr trip to Fraser Hill aritue..

Ok la, sampai takat sini dulu erk.. nnti kita jumpe at next entry...
Happy Weekend sumer..
Wassalam..

18 December, 2010

Ketawa and Air Mata di Fraser's Hill

Ape mama nk story nie erk.. title cm tragis jerk.. haha. Mama nk share ade beberapa perkara yg happen during our visit to Fraser's Hill recently.

My lovely abah

Hati mama agak terusik masa kitaorg tgh tggu turn utk naik to top of Fraser's Hill, masa lepak kat GAP, mama had a chit chat ngan atuk . Mama tanya atuk, "Abah pernah naik x Fraser's Hill?", pastu atuk jawab, "dah 60 thn umur abah, nie la pertama kali". Pastu atuk bukak citer..Atuk ckp dulu ade cm rombongan kawen sedara2 kawen ngan org2 pahang pastu derang nak naek Fraser's Hill skali, dah alang2 sampai area2 tue so nk singgah la sekejap nk tgk ade ape yg menariks kat atas nun then adela org ajak atuk join. But masa tue, aku terpaksa menolak pelawaan tu walaupun atuk cm teringin nk pegi sbb ade tanggungjawab lain menanti iaitu nak antar anak2 g skolah .. Ntah la tetiba mama rs syahdu laks bile dgr citer atuks.. (mama nie kadar kesensitipan nie agak tggi gak la ekceli)..

Antara sebab2 nyer, kuarga mama bukan org senang yg bole selalu jalan2 masa kitaorg kecik2 dulu..apetah lagi nk stay2 kat hotel nih..so bile ade org ajak tue its actually satu peluang nk tgk tmpt org. So atuk dah melepaskan peluang tu demi anak2 nyer.. thanks abah. Tula dinamakan sacrifaction abah demi nk tgk anak2 nye berjaya..Pastu mama ckp kat atuk, "x pe la bah, 20 thn dulu abah x dpt pegi sbb nk antar kami g skolah, arini anak2 abah bwk abah naik mkn angin kat sini"... sob sob sob..

Bile mood Hana ok, macam2 posing

First cap trial

Part yg nk ketawa laks, masa kitaorg g kedai souvenir... sj masuk2 tgk.. ermm souvenir kat sana agaks mahal sket compare ngan tmpt2 yg mama prnh jejak.. Satu lagi memory yg mama nk abadikan kat sini ialah padah bila sumer org yg Hana jumpa, Hana panggil baby. Nie pun masa kitaorg kat kedai sourvenir. Masa ktaorg msk kedai tuh, ade budak lelaki Cina dlm kedai tu. That boy umur dlm 3 thn x silap mama. Dia hangin satu badan bile Hana panggil dia baby.. haha. Lawak sggh time tuh.. Hana msk2 kedai sourvenir tu, nmpk that boy trs ckp baby siap tunjuk tuh.. trs anak cina tu x puas hati kat Hana, dia ckp dlm bhs Cina so kitaorg x phm.. tp dr gayer dia, cm tau la dia x puas hati but his mother translate in english ape yg dia ckp. Dia ckp "dia bukan baby tapi abang".

Hana & Ira with their cap

Siap g report kat sumer sanak saudara dia kat luar kedai tu Hana panggil dia baby.. haha. But his mother mmg cool layans jerk. Masa last tu Hana amek topi, actually masa tu dah byr dah.. pastu that boy cam nk report kat mama nk ckp Hana nk amek mende tu bwk kluar without permission la.. Nie translation mak dia ape yg dia ckp, "Aunty tgk tu, dia nk amek cap tuh". Cian lak kat Hana jadi mangsa keadaan. So before kitaorg kuar kedai, then mama ckp kat that boy.. "This one aunty bought for her,ok". ..then mama smile n kuar.
Kecik2 dah pandai hangin.. hohoho. Hana je terkulat2 x phm yg that boy bebelkan..

Hana enjoy pakai cap..

Masa kat sana, actually it was first time Hana nak pakai cap, dari kecik mmg Hana pantang letak mende atas kepala dia.. musti dia melalak. Dia x suker dia rimas ade mende atas kepala. Masa kat sana aritue, tetiba lak Hana yg request nk beli cap.. and mmg dia pakai. Masuk dlm kedai tu so sebat la dua topi satu utk Hana & satu utk Ira. Nasib reger cap tu x brp mahhal so ok la. Lau x kopak gak mama nk beli utk dua2 org puteri mama nih.


Ok la tu antara additional info sharing utk kitaorg nyer Fraser's Hill visit. Mama pun nk beradu dah..Till next update... Have fun!!

16 December, 2010

Fraser's Hill 2010 - Day2

Date: 13 Dec 2010 (Monday)
Venue : Fraser's Hill, Pahang

Dah nama pun tempat perangin berhawa dingin.. mmg sejuks la pagi2 dah Fraser's Hill.
but sgt nyaman & mendamaikan.. Ira & Hana tdo sampai kol 8.00am lebih.. lena sggh derang tdo.
mama sj biarkan derang lena di ulit intan.. dah nama pun bercuti so let's them enjoy the moment.

Breakfast time..

Dalam kol 8.30am camtu kitaorg trn to have breakfast. Since kitaorg duduk bilik berasingan so
guna je la tpon hotel n ira la jd messanger. Skrg Ira dah ok ckp thru phone..lau tak dulu ssh
sungguh nk dgr suara lau bg telefon kat dia.. seronok mama tgk Ira ckp kat tepon dgn suara
chomel nyer tu.. (hehe sesi puji anak sendiri laks). Hana masa kat hotel ligat sungguh
xmo dukung, dia nk lepas jerk.. kuar bilik trs meluru ke lift mmg dia tau laluan nyer..
then berebut nk tekan button kat lift tue ngan kakak Ira..
hai mcm2 la princess2 mama nih..

Amek angin pagi Fraser's Hill yg fresh yg menyamankan

Masa mula2 sampai kat restaurant tu, Hana was very excited senyum meleret jerk..elok jerk
duduk dlm baby seat n mkn hotdog skali tetiba Hana meragam.. nak trn pastu sume jadi x kena.
mama bwk la jln2 tgk food pun Hana cm x happy. then mama lpskan Hana main kat bwh..
skali Hana meneran... hahah br la mama tau naper Hana x selesa, ruper nyer nk 'uhh uhh'.. sabo
je la Hana..igtkan nape la.. Dah selesai, cpt2 mama g bwk Hana g washroom,
Hana jenis x selesa lau ade mende kat montot dia.. hehe. Pastu br la Hana ceria semula..

Ira jadi jurucakap to communicate ngan opah & atuk kat bilik sebelah..haha
sj test skill Ira.

Ermmm frankly speaking, mmg x byk choice of food kat sana but ok la.. utk isi perut. Cereal pun
xder.. then mama just try tanya kat staff hotel tue, he was very friendly. Dia tanya utk sape
cereal tu, mama ckp la utk my daughters..siap tjk kat Ira & hana
Pastu dia ckp its ok.. i'll provide it for you.. dlm 5 minit later, dia dtg bwk honey star & coco
crunch together with fresh milk.. utk Ira & Hana.. he treat as special request lak..
thanks a lot to the nice staff..

At lobby hotel while checking out

Abes sesi 'mengisi minyak' then kitaorg jalan2 lg kat depan padang golf n Ira n Hana main dkt
area2 clock tower tuh. Mama suker suasana masa tu, x sejuk sgt x panas sgt.. just nice n cool n
tenang.. sempat gak tgk org bubuh baja n siram pokok bunga kat situ..mmg chantek bunga2 kat
 situ dah la fresh...bkn takat Ira & Hana yg suker, mama nyer
pun suke sesangat...hehe. Dah puas main then kitaorg naik bilik utk mandi & packing
our stuff to check out.


Ira x tdo lps mandi..dok main lari2 from our room to opah's & atuk's room. Hana lps mandi +
susu trs lena. Dlm pukul 12.30pm we checked out from hotel. Masa nk msk dlm keter, ayah br
perasan ader paku kat tayar blkg keta. Since the tyre condition
cam quite ok so we planned nk turun trs skali one and only traffic light kat Fraser's Hill tue
showed red color.. huk huk.. time utk turun dh tamat. Have to wait another 1 hour to go down.
So we jalan2 lg la kat Fraser's Hill and try to cari kot2 ade mekanik kat ats just to confirm the
tyre condition but for your info there's no mechanic or workshop up there.
Ade satu kedai pump jerk (nearby Masjid Fraser Hill's) dkt kedai mkn.
So dptla ayah pump tyre kat situ.

While waiting for ayah isi angin tyre at Masjid area

Sempat gak la kitaorg solat Zohor kat masjid sbb time to turun was at 2.00pm. Then lepak2
kat area2 masjid.. Ayah, Ira & Hana sempat lagi main bunga2.. Ayah selitkan bunga kat both of
his princess.. Dari memula sampai Ira dah request kat Ayah nk bunga.. Ira nyer ayat
"Ayah x bagi pun kakak bunga..smlm pun kakak x dapat".. sbb Ira nmpk bunga cantek& dia nk
petik but mama x bg sbb mmg ader sign board x kasi petik bunga2 kat situ. Ayah lak buat
promise nak bg bunga kat kakak.. thats why la ayat tu kuar dr mulut Ira..haha

Kalu dah pompuan mmg x leh lari dari suker bunga..
Like doter like mother..hehe


Dah dkt pukul 2pm, kitaorg queue up utk trn. dlm 2.50pm kitaorg sampai kat pekan kuala kubu
bharu. Alhamdulillah.. Ayah ms turun bukit tue bukan main tjk handal.. abes sumer kete dia
over take.. amboi2 x sedar ke jalannyer mcm ular kn palu.. mama nk lelap pun takut..huhu
Before sampai umah kitaorg singgah kat Bandar Baru Bangi Seksyen 7 to have our lunch..
lunch dkt pukul 4pm hehe. Lps tu br headed to our Home Sweet Home.

Okla rsnyer sampai takat ni dulu coretan mama about our vacation kat Fraser's hill recently.
Ade lg mama nk citer but ponek la menaip dah.. insyaallah ade kelapangan n keizinan mama
update saki baki kenangan terindah kami di sana..
Till next update.. Assalamualaikum WBT

ReCaP 2016

Assalamualaikum wbt.. Baru perasan no recap for year 2015. But its ok la. 2 years passed. So for 2016 mama tak mau missed lagik…hehe....