30 April, 2013

Ira's Kindergarten Graduation Day

Date : 3rd November 2012
Venue : Prescott Inn Kajang

Nie entry tertunggak since last year. Dok belek2 gambo lama baru terperasan the most important momento for Ira mama lupa nak tepek... sorry yer kakak. Tanggal 3 Nov 2012 yang lepas,Ira dah tamat sesi kindergarten di usia 6 tahun.. Kejap je.. next step is alam persekolahan (standard 1) which is totally different from sekolah tadika..Another big milestones in Ira's education cycle.

Utk concert kali  nie, Ira buat 2 perfomances. First one was tarian hindi - JaiHo & the second one was nasyid. Utk tarian JaiHo..Ira jadi leads..dok depan sekali..haha. So kengkwn lain kn follow Ira nye step  & Ira definitely x bole salah step dah nama pun leader...besar tanggungjwb Ira tuh..But I am really proud of you my Thahirah..you did it well.. congratulations! Even Ira nmpk stress masa sebelum majlis berlangsung..

Another memorable and touching moment was during Ira was announced as Pelajar Terbaik Sahsiah 2012. Alhamdulillah...tahniah kakak.. keep it up!!Sempat gak bergambar dengan kawan baik Ira, Nabiha..Nabiha pun dpt awards Pelajar Terbaik Akademik..

We ended the session dgn sesi bergambaran as kenang-kenangan..
Tak de idea dah nk tulis ape..maklum la citer dah basi..hehe
Ok la..layanzz the picas.. 
 
 Ira's Kindy Graduation - Tadika Islam Ummu Aisyah

Having our breakfast

 Corat coret di hari kejadian..:)

Ira's result (sem1 & sem2)

 1st performance : JaiHo dance
Ira led her friends.. Syabas bete..^_^
 
 Sesi pengambilan scroll

Us sefamily meraikan kejayaan Ira

 
 Ira with beloved Opah
Thanks Opah for everything


Till then wassalam

28 April, 2013

We are in KL International Book Fair 2013

Date : 27 April 2013 (Saturday)
Venue : PWTC

Semalam kitaorg berkesempatan pergi ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur yang sedang berlangsung di PWTC. Untuk makluman pesta buku nie will available from 26 April - 6 May 2013. So ade lagi 1 week utk sape2 yang masih belum berkesempatan ke sana...^_^

Best sbb bole dpt buku yang dihajati dgn harga yg murah sket.. ade discount.. Semalam crowds OK la tak sepack MATTA fair.. maybe baru bukak so ramai tak aware lagi psl pesta buku nih... Next week maybe more crowds will be in..Sebab kitaorg prnh experience gie Book Fair yang same previous  year on the last day..mmg super pack..

 Ira mmg excited nk pegi sini...dari pagi dok mengajak

 My Rafhana 

 Hasil Tangkapan kitaorg..sume buku kiddos..
Semoga anak2 mama rajin membaca yer..

Semalam kitaorg parking kat parking The Mall.. tgk sekeliling mcm pelik sbb mcm bangunan tak de org... escalator yg mama selalu naik pun tutup.. kedai sume tutup.. the whole building close..mmg lengang & nampak weird sbb selalu ramai manusia..ruper2nye The Mall mmg close utk kerja2 renovation yang di jangka siap Q4 2014..

Kopak gak pocket mama..yg kunun asalnye just nk tgk2 je ape yang ade..haha.. x pe la..org ckp buku tak rugi beli kan lgpun bole claim Tax later..(hehe..ayat penyedap hati..:)) 

Okla serba sedikit perkongsian 
To all Selamat Berhujung Minggu..

22 April, 2013

Ira Oh Ira..

Backdated entry.. actually mmg mama suprise gak ler psl mende nih.. mama igt lagi masa tu Ira kena bebel ngan mama sbb kengkwn dia suka pinjam duit dari Ira.. Ira lak jenis terlebih baik hati..main bg jerk..  Ira nye reason.. "mama, kawan2 kakak mintak dengan cara baik"... huwaaaaa.. mmg mama Ira keja kat tempat cop Duit tapi bkn mama bole senang2 je dapat duit nak oiii..

Tengah2 sesi leteran, tetiba bg Ira sesuatu kat mama.. Nak tau ape dia? 
Taraaaaaaaaa

  
Congrats kakak..keep it up the good job!!

Adeh.. mama nk bebel lebih pun dah terencat.. 
Alhamdulillah
She did it again.. Well done my dear Thahirah!!
Keep it up... byk mende lagi kakak nk kene explore ye sayang..

Alhamdulilah skrg Ira dah pandai kasik reason lau ade kengkawan dia yg nk pinjam duit..
Dushh..bdk darjah satu sekarang ni..bole tahan yer perangai..
Lau melampau mmg mama face to face ngan cikgu 

Notes: Today mama on mc..smlm satu ari terbaring - food poisioning 
muntah2 siap demam sekalik.. dugaan..

08 April, 2013

Cendol Leman Dawi

Date : 10 March 2013 (Sunday)
Venue : Rembau

Sambungan entry sebelum nie.. On the way balik Kajang from umah pengantin kitaorg singgah makan cendol kat Cendol Leman Dawi... haha..bole lagik nk sumbat perut kan..padahal dh almost full.. rupe2 nye cendol leman dawi ni glamer.. tu pun mama find out lps dah balik umah..dengan bantuan Mr Google lar..

Sampai2 kat warung Cendol Leman Dawi nampak bole tahan gak crowd kat sana..and langit dah macam nak ujan... kitaorg pekena cendol jer.. nk rasa kelainan.. food x order sbb mmg dah x bole masuk dah..Kat sini lau nk order kena queue sendiri kat kaunter.. Kat sini ade special sbb ade one of their staff mcm penglipur lara..dia dah ala2 mcm prof serba tau. tanya je ape..dia bole jawab..mmg creative lar & terhibur dibuatnya..Masa kitaorg tgh khusyuk makan cendol, hujan turun dengan lebatnyer.. 

One more attraction kat sini is derang ade provide payung yg unik utk customer2 derang. Really creative & innovative..nak tgk cmne ruper payung nyer...
Taraaaa...


creative & attractive kan payung yg disediakan utk pelanggan

cun kan.. staff dia akan amek customer from keta parking to kedai derang..sgt menjaga kebajikan customer...hehe. Thumbs Up...
Kat sini cendol bole refill sebanyak mana yg kita nak..

But honestly, rasa cendol nye biasa2 jer.. thats my personal opinion..lain org lain tekaknyer..:) Dengan layanan kat customer yang tip top.. mengubat rasa yg biasa tuh...^_^
Jom layan our photos ketika menikmati cendol aritue..

  Posing tgh pekena cendol

 Adik & Ayah

Ira & Ayah Chik 

Ok la serba sedikit perkongsian pengalaman
Till then wassalam

06 April, 2013

Afif's Wedding ~ Rembau

Date : 10 Mac 2013 (Sunday)
Venue : Rembau

Baru ade mood nak mengupdate sbb br je transferred pic2 from handphone mama. This entry mama nk citer psl mama nye cousin's wedding, Afif. Kitaorg gerak dr umah aritue with 2 cars..satu lagi keta Ayah Chik. Gerak dalam kol 9.30am.. haha punya la semangat padahal bkn nyer jauh beno dr umah kitaorg...jalan ngan opah mmg cmtu..mmg opah x suke nk org tertggu2. Biar kita tunggu org..cm tu la prinsip opah. Opah dah janji ngan Atok Buyong nk konvoi sesame ke umah pengantin aritue..

Since kitaorg tersplit ats sebab2 yang tak dijangkan so mama, ayah & Ira melepak dkt sejam kat warung menghala ke Pekan Rembau.. kelako dengar tuan punya kedai cakap negori..layan je lah.. best je kat sana..x sesak cm kat KL... aman damai je rasa..
berapa kali tambah keropok lekor daa..:)

 Raja Sehari

 
 The bride

Dkt kol 11.30am cmtu kitaorg gerak then jumpa keta2 yang lain kat depan kedai warna warni (according to map in the invitation card).  Then dalam kol 12.00 pm cmtu kitaorg sampai kat umah pengantin.. Ramai nye pakcik makcik from Tanjong Malim so activity wajib once sampai adalah sesi bersalaman ke semua sedara mara..then br bole amek makanan...^_^.

 Atok dok tenung ape tuh?
   Lauk kenduri best giler...sbb lauk kampung. Mama bet lau buat lauk cmtu kat KL sah2 x cukup lauk pauk jadi nyer.. mama lupa lak nk snap gmbr lauk2 nyer.. segan pun ye gak..cm poyo je nk amek gmbo lauk..hahaha

 Antara sedara yg hadir - Mak Ngah from Chini, Pahang & Opah Alang

Dalam kol 12.30pm rombongan pengantin dtg. Masa pengantin tgh bersanding ade persembahan tarian piring..Nie first time mama tgk tarian tue.. Ira & Hana pun teruja.. 

Tarian Piring
 
 Ira & Hana yg tgh khusyuk tgk pengantin

Dalam kol 2.00pm cm tu kitaorg gerak balik Kajang..  
To Afif & Wife, Selamat Pengantin Baru
Moga Berbahagia hingga ke Jannah

ReCaP 2016

Assalamualaikum wbt.. Baru perasan no recap for year 2015. But its ok la. 2 years passed. So for 2016 mama tak mau missed lagik…hehe....