05 July, 2014

Ira di hari Kecemerlangan SKBTK 2013

Date : 16 November 2013
Venue : SKBTK

Salam Ramadhan semua.. pejam celik pejam celik dah hari ke-7 kita berpuasa... okla.. since a bit free pagi ni so kita trskan edisi mengupdate entry2 terperap hehe.. Arini mama nk share story psl memory Ira masa Hari Kecemerlangan sek keb nyer last year... Alhamdulillah Ira managed to receive award for best subject of Bahasa Arab untuk Tahun 1 Maju. Mama x expect Ira dapat ape2 award sebab almost 1 week Ira x pegi sekolah after exam aritue sebab Ira demam...so mmg x dapat la ape2 surat..

The best part mama tau psl jemputan utk hadir ke majlis ni thru message from guru kelas Ira, Teacher Maisarah sehari sebelum hari kejadian. Cikgu kelas Ira pun dpt tau last minutes sebab 1 minggu dia pegi kursus di PD. A day before the event...kitaorg jumpa cikgu2 Ira kat klinik gigi sebab mama ade followup check gigi mama .. then kat ctu pun cikgu ade habaq Ira ade dlm list penerima hadiah.. sbb that day patutnya ade rehersal utk penerima hadiah. Then Ira missed la rehersal session..xpe la belasah je la kakak.. hehe

Buku Cenderahati 
  
  Zoom in persembahan nasyid dari pelajar2

 Sayup2 jerk nampak stage nyer.. 

 Ira dengan para penerima hadiah 

 Student yang dirai..ramai kan...

 Waiting for her turn to be on stage.. ^_^

 Sesi penyampaian hadiah.. Congratulation my beloved Thahirah!

 Momento.. tetiba teringat zaman mama sek kecik2 dulu..:)

 With my gurl 

Keep it up Kakak...

So tiba di hari kejadian, mama, ayah & adik went to the school pepagi. Ramai parents yang hadir. Kitaorg dpt seat blkg2.. Pepagi Ira dah bangun berbaju sekolah..Feeling happy that day.

Skrg sekolah kebangsaan x mcm kita dulu.. for standard 1-3 x de no dalam class just subject terbaik jer.. for standard 4-6 ikut system kita dulu kala.. ade no dalam class.

Alhamdulillah Ira doing good in her exam. Mama, ayah & adik proud of you dear.
Keep it up and trs beristiqamah..
Sesungguhnya kembara menuntut ilmu mu masih jauh ye kakak..
Semoga Ira trs success dunia & akhirat.
ameennn

ReCaP 2016

Assalamualaikum wbt.. Baru perasan no recap for year 2015. But its ok la. 2 years passed. So for 2016 mama tak mau missed lagik…hehe....