05 February, 2016

Jogjakarta GirlsTrip - Jan 2016


Assalamualaikum semua..

Happy belated New Year 2016... hehehe. Arini terpanggil nk menggodek blog ni..
Sementara ingatan masih fresh nk tepek internary yang ktorg berjaya achieve masa visit Jogja recently.

Date           : 30 Jan - 1 Feb 2016 (sempena cuti Federal Day) - 3D2N
Hotel          : Neo Malioboro (RM150 per night)
Flight ticket: Air Asia – RM373.80 (returns excluding luggage for departure) – RM67
Supir           : Pak Joko.  Contact No : 081328266403 – Avanza (IDR 1,500,000)
Girls trip with geng2 MRSMBP (Effa, Hanim and Asma) 

DAY 1
Flight departure from KLIA2 9.40am. Touch down 11.15am
Kota Gede – Aston silver
Kedai Batik
Lunch and solat (Tepi sawah. Buy ticket for Prambanan and Borobudur visit with 10% discount). Candi Prambanan until sunset (entrance ticket : IDR240,000)
7.00 pm - Check in Hotel
8.00 pm - Jalan Malioboro for dinner and little shopping. Shops closed at 9.00pm.

DAY 2
4.00 am – wake up for Sunset. Stop by Masjid for Suboh prayer on our way.
5.30 am - Punthuk Setumbu for sunset view (IDR30,000)
8.00 am - Borobudur Candi (entrance ticket: IDR270,000)
Having breakfast and Candi exploration
1.00 pm - Lunch at
4.00 pm - Merapi Mount (solat at the base camp for jeep)
5.00 pm - Jamuran (tea time)
Moslem Square - shopping 
Drive thru MCD for dinner.
10.00 pm - Back to hotel.. rest time

DAY 3
5.30 am - out to Pantai Parangtritis. Breakfast and photo session at the beach (Indian Ocean)
10.00 am – Hotel check out
10.30 am – Baringharjo Market and Jalan Malioboro
 2.00 pm – Lunch at Nasi Padang and heading to airport
 5.20 pm – Depart to KLIA. Touch down at 8.55am.

Ok la jadi la teaser.. nnt sambung lagi.. but tgk tahap kemalasan hahaha..
Nah akak belanja sekeping gambo di Borobudur.



Sekian, k bai.. Wassalam

3 comments:

  1. cantik2 ko posing..hehe... tempat ni sesuai bawak budak skali ke tak.. huhu..

    ReplyDelete
  2. aku nye personnel view ...aku rasa tggu budak2 beso sket.. sbb depa x appreciate lagi candi2 and scenary..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum wr wb.

    Sebelumnya saya mohon maaf jika Tuan/ Puan/ Abang/ Akak kurang berkenan. Salam perkenalan nama saya Jati dari syarikat pelancongan Ganesha Jogja Tour & Travel. Kami adalah perusahaan pelanjongan khususnya dalam pakej pelancongan Jogja. Bilamana tuan/puan, abang/akak hendak melancong kat Jogja sila bole kol / whatsapp saya. Insya Allah saya bagi quotation menarik dengan harga yang berpatutan.

    Kami bagi harga yang berpatutan dengan pelayanan maksimal kerana semua kami handle langsung dari Jogja. Jika tuan/puan, abang/akak hendak melawat ke Jogja jangan sungkan whatsapp saya +628985101301 atau kol +62 85104919010, bole juga email ganeshabantul@yahoo.com. Tanya2 dulu tidak mengapa.. 

    Selain pakej pelancongan Jogja kami juga melayani paket pelancongan luar kota seperti Solo, Dieng, Bali, Lombok, Bromo, Karimunjawa, Bandung dan lain-lain.
    Ada juga sewa kereta (avanza, xenia, innova, etc) / van (elf, travello, dyna, hiace 11-17 seats) / bus (29-50) seats dengan harga yang berpatutan. Harga bole kami sesuaikan dengan bajet Tuan/ Puan/ Abang/ Akak sekalian.

    Berikut contoh pakej pelancongan dari kami:

    Jogja 4D3N Tour (FULL BOARD / ALL IN)

    Day 1
    Kami jemput Tuan/ Puan/ Abang/ Akak di airport. Selepas itu kita nak pergi ke local resto untuk makan tegah hari. Lalu menuju ke hotel guna check in. Selepas istirahat sekejap di hotel kita menuju Kasongan iaitu tempat kerajinan gerabah yang ada di Bantul, selepas itu menuju Pantai Parangtritis, disini kita bole naik delman (kereta kuda dengan dua roda), atau naik ATV atau bole duduk2 sahaja di pinggir pantai. Selepas dari pantai Parangtritis kita menuju Manding, iaitu pusat kerajinan kulit semacam dompet, kasut, jaket dan lain sebagainya. Selepas shopping di manding kita menuju local resto untuk makan malam, lalu menuju hotel untuk istirahat perseiapan tour esok hari.

    Day 2
    Pagi hari sekitar pukul 07.00 kita menuju Borobudur Temple iaitu candi Budha yang dulu pernah menjadi satu dari keajaiban dunia, selepas itu kita menuju gunung merapi menikmati sisa erupsi merapi guna jeep adventure. Selepas itu kita makan tengah hari lalu melanjutkan menuju masjid tertua di Jogja yang masih meninggalkan bangunan Hindu kerana pada masa itu merupakan peralihan dari kebudayaan Hindu ke Islam. Selepas dari masjid Kotagede kita menuju ke pusat kerajinan Silver dan chocolate di Kotagede, lalu menuju local resto untuk makan malam. Kembali ke hotel untuk istirahat.

    Day 3
    Menuju Kraton, iaitu bangunan peninggalan dari Raja Hamengkubuwono dan juga sebagai salah satu icon Jogja. Lalu menuju tamansari watercastle, tempat pemandian gundik raja, bilaman sempat bole tengok masjid bawah tanah. Selepas dari Tamansari Watercastle kita nak menuju local resto guna makan tengah hari. Setelah itu kita menuju Goa pindul iaitu menyusuri sungai bawah goa menggunakan ban. Selepas itu kita menuju indrayanti / drini / baron beach (optional), lalu menuju bukit bintang untuk menikmati keindahan kota Jogja dari atas. Kembali menuju hotel.

    Day 4
    Drop airport

    Harga bermula dari: RM 482

    All package types include:
    • Private Car AC (Toyota Avanza / Grand Livina for 2-6 pax, isuzu elf 11 seats for 7-11 pax, isuzu elf 16/17 seats for 12-16 pax, medium bus 31-33 seats for 17-33 pax, bigbus 44-54 seats for more than 33 pax)
    • Hotels 3 nights *2/*3/*4 (optional)
    • Driver
    • Driver Meals
    • Parking fees
    • Tour guide (by request)
    • Entrance ticket’s stated in itinerary
    • Dinner and lunch based itinerary
    • Documentation (by request)

    Exclude:
    • Airport taxes
    • Personal expences (laundry, pulsa, shopping dll)
    • Additional menu for dinner / lunch (if included)
    • Driver, driver’s assistant, guide tips (optional)

    Note:
    Harga dapat berubah sewaktu-waktu
    Harga tidak berlaku bagi high season

    Banyak lagi pakej yang lain seperti Jogja + Solo, Jogja + Dieng, Jogja + Semarang dan lain2. Sila jangan sungkan kol saya di +6285104919010, atau
    whatsapp +628985101301 (FREE).
    Email: ganeshabantul@yahoo.com
    FB: jati182@yahoo.co.id (Jati Wijaya)
    Atas perhatiannya kami ucapkan banyak2 terimakasih.

    Wassalamualaikum Wr Wb

    ReplyDelete

ReCaP 2016

Assalamualaikum wbt.. Baru perasan no recap for year 2015. But its ok la. 2 years passed. So for 2016 mama tak mau missed lagik…hehe....