12 March, 2016

Iftar cum birthday celebration - Ira (9) & Hana (6)

Date : 26.06.2015
Venue : V-View Restoran Kajang

It was last year event but biasa la mama ikut dan jer nak tepek..hehe. Actually nie pertama kali Ira & Hana celebrate bday dalam bulan puasa, so mama decided buat iftar and sambut birthday sekali. Venue pilihan this time was Restoran V-View, Kajang. Restoran ni agak baru dibuka. Locationnye mmg berdekatan dgn Masjid Jamek Kajang. One of the reason pilih restoran ni sebab senang lepas berbuka kitaorg solat Maghrib and Terawih sekali.

Mama dah book sesiap menu a day before the celebration sejurus solat Terawih.Their staff was very helpful. If not mistaken, we have to pay deposit upon booking but cant recall the amount. Book awal2 senang tak payah nak menunggu lama sangat. Lagipun most of us kerja dekat KL so takes time nk reach Kajang early.
Turut sesama meraikan Ira & Hana that day adalah Opah, Atuk, Ayah Chik & Mak Long...Thanks all

Utk celebration kali nie..Ira & Hana excited bebeno nak pakai crown. Ntah mana derang get the idea. 2 weeks before their birthday dah bising soh mama carik... hai la anak.. dah satu keje mama nak kena cari kedai mana ade jual crown bdk2. But anak2 bijak mama ni ghopernye dah lama survey kedai mana yg bole derang dapatkan hajat hati derang tue... haha Good job kids.. so mama trs bawak derang tempat yg disarankan.. mujurla harga crown tu x mahal mana...Its ok la..bukan selalu kan..once a year so mama layankan ajerk...

Ok dah blur nak tulis ape.. so it time for photos..

Birthday cake - Hello Kitty
order from mama's officemate - Aunty Amenatowiyah

 The cake cutting session ^_^

 
Mama ofcos nak enterprem khenn

 Pose manja dari puteri-puteri

 
Posing dengan Ayah yang masih demam

 
Thanks atok, opah and Ayah Chik for joining. Mak Long as usual x brp gemar bergambo.. hehe

 sesi menjamu selera.. memang x toleh kiri and kanan dah..

tomyam nyer

Ok la..till next updates.. stay tune... ewahhh

No comments:

Post a Comment

ReCaP 2016

Assalamualaikum wbt.. Baru perasan no recap for year 2015. But its ok la. 2 years passed. So for 2016 mama tak mau missed lagik…hehe....